Kiárusítás

Minden könyv féláron! A kiárusítás keretében 50% engedménnyel vásárolhatja meg a kínálatban szereplő könyveket.

Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Történelem Történelem

Könyv: Trianont ledöntjük. A magyar fájdalom versei ; Vesszen Trianon. (2 mű)
Trianont ledöntjük. A magyar fájdalom versei ; Vesszen Trianon. (2 mű) - 1. Kép

Trianont ledöntjük. A magyar fájdalom versei ; Vesszen Trianon. (2 mű)

Szerző: Magyar költők
Kiadó: Ménrót kiadó
Kiadás éve: 2001. 2004.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 159, 175

Az előszót írta Dr. Polgárdy Géza.
A gyalázatos békediktátumot tudomásul venni nem akaró, bele nem törődő, megalkuvást nem ismerő totális lelki ellenállás versei.

Idézet Padányi Viktortól: "... -e sorok írója 14 éves fiú volt és negyedikes gimnazista akkoriban. Tíz órakor növénytan-óra kezdődött és Kovách Demjén tanár úr magas, szikár alakja pontosan jelent meg az ajtóban, mint mindig. Felment a katedrára, beírta az osztálykönyvet, de nem kezdte el a feleltetést, mint szokta, hanem lehajtott fővel meredt maga elé egy hosszú percig... és akkor megkondúltak a harangok. Kovách Demjén tanár úr felállt, odament a térképtartóhoz, kivette a térképet, amelynek felső sarkában az állt. "A Magyar Szent Korona Országainak Politikai Térképe", és felakasztotta a térképállványra, s mindezt egyetlen szó nélkül, aztán megállt előtte, kissé oldalt, hogy ne takarja el előlünk és nézte, olyan arccal, olyan leírhatatlan lágy kifejezéssel, amílyt mi még soha sem láttunk száraz és örökké szigorú arcán. Mi halálos csendben néztük a térképet és az előtte álló, szürkülő hajú cisztercita papot, amint feje egyre lejebb esett a mellére és a kívülről behallatszó harangzúgás által méginkább kimélyített csendben inkább magának, mint nekünk, ennyit mondott: "Consummatum est".  
Ötvennégyen voltunk, ötvennégy 14 éves magyar fiú. A golgotha utolsó szavai után nem birtuk tovább, leborultunk a padokra és elkezdtünk sírni. Odakint kongtak a harangok Nagymagyarország kersztrefeszítésének napja volt, 1921. június 4. Péntek"

Kiadói papíkötésben, szép, tiszta példányok.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 6 000Ft.- 3 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ