Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szép könyvek - ajándékba Szép könyvet - ajándékba

Könyv: Homokország
Homokország - 1. Kép

Homokország

Szerző: Richter Ilona írta és illusztrálta
Kiadó: P. Athéné Nyomdaipari és Kereskedelmi Bt.
Kiadás éve: 2014.
Kiadás helye: Nógrádsáp
Oldalszám: 30+1

"Richter Ilona gyermekkora "Homokországának" - a soltvadkerti futóhomoknak - különös természetvilágát írta és rajzolta le.
Szülőföldjének nevezi, mert így érzi. Pedig kis "jövevény" volt maga is azon a tájon, csakúgy, mint a buckai akácok. Hogy mi tette hazájukká a futóhomokot? A hűségük és a szeretetűk. Mély gyökeret vertek a hullámos, szőke homokba, mely szegény, de jó anyjuk lett. Édes mostohájuk.
Így került egymásmellé a kis akáccserje és a kis gyereklábnyom, hogy évek múltán elvezessenek Homokországba "természetet látni" Írta és rajzolta Richter Ilona. Kiadói kartonkötésben, új állapotban.

Richter Ilona (Környe, 1928. április  22.), Munkácsy Mihály-díjas magyar grafikus, illusztrátor. 1952-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, ahol Konecsni György tanítványa volt. 1952-1960 között a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum tudományos illusztrátoraként működött. 1960-1973 között Nápolyban a Zoológiai Állomáson dolgozott. 1975-től 15 évig a szegedi József Attila Tudományegyetem növénytani tanszékének munkatársa volt. 1990-ben nyugdíjba vonult. Tudományos könyveket szakmonográfiákat és gyemekkönyveket ír és illusztrál.

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ

Homokország - 2. Kép
Homokország - 3. Kép
Homokország - 4. Kép
Homokország - 5. Kép