Böngésző

VISSZA A CSOPORTHOZ

Szakácskönyv Szakács, háztartás

Könyv: Gasztronómiai kalandozások Európában
Gasztronómiai kalandozások Európában - 1. Kép

Gasztronómiai kalandozások Európában

Szerző: Halász Zoltán
Kiadó: Panoráma
Kiadás éve: 1974.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 396
Sorozat: Utazások a múltban és a jelenben

Az európai konyhaművészet regénye, számos képpel. Kiadói vászonkötésben, védőborítóban. Szép példány.

"Az ebéd készítéséhez végy mindenek előtt egy hosszú hegyes botot, amellyel kiáshatod a föld alatti gombákat, lecsapolhatod a tölgyfáról az érett makkot, feltörheted a magvakat, felpattinthatod a különféle héjakat. Azután keress egy jóformájú mélyedést a sziklában, töltsd meg eső- vagy forrásvízzel. Halmozz fel mellette köveket... a kőhalom felett gyújts jókora tüzet, s tüzelj egy - két óra hosszat, míg át nem tüzesednek a kövek. Ekkor dobj a vízbe egyet, aztán még egyet, egészen addig folytasd, míg a víz forrni nem kezd. Most tedd a vízbe a megtisztított pitypangot, vadspárgát, a lehajazott makkot és csipkebogyót. Adj hozzá sós vizet, vadrózsaszirmot, s most már addig dobj a főzetbe újabb és újabb tüzes köveket, míg a zöldségek és a magvak meg nem puhulnak"

KOSÁRBA TESZEM Ár: 2 000Ft.-
ELŐZŐ KÖVETKEZŐ